További tartalmak
2018 Jún 21, 18:57
LibreOffice 6.0.4 (magyar) letöltés ÚJ! A LibreOffice nem más, mint egy ingyenes, nyílt...
Keresés

Milyen permetezőt válassz?

2018 Ápr 17, 09:06    1315

Milyen permetezőt válassz?Milyen permetezőt válassz?

Nem vitatott, hogy napjainkban is a permetezés a legelterjedtebb védekezési módszer, amelynek lényege, hogy a lehető legkisebb anyagi ráfordítással, különböző hatóanyagú növényvédőszerek segítségével, biztosítsunk védelmet növényeinknek.

Ahhoz, hogy melyik lenne számunka a legmegfelelőbb eszköz, tudnunk kell, hogy mit szeretnénk azzal kijuttatni, felszívódó vagy kontaktszert, valamint, hogy a teraszunk növényeit szeretnénk csak permetezni vele vagy a teljes kertet, amit akár magas gyümölcsfák is gazdagíthatnak.

Kézi permetező vagy gépi permetező?

Kézi permetezők előnye, hogy egyszerűen kezelhetők és minimális karbantartást igényelnek. Kiválóan alkalmasak alacsonyabb fák, sövények, dísznövények és zöldségek permetezésére, segítségével a permetlé a szomszédos növényeket megkímélve közvetlenül a növényre irányítható és nem utolsó sorban alkalmas a tápoldatok és levéltrágya hatékony kijuttatására is.

A kézi permetezőknek megtalálható kézben, valamint háton hordozható változata is. A kézzel hordható típus jelentősen kisebb tartállyal rendelkezik, mint egy háton hordható permetező, ezért az csak a teraszon és kisebb kertekben lehet igazán jó segítőtárs.

A háton hordozható kézi permetezők közül van hobby és profi felhasználásra kihegyezett változat is, amely kényelmes munkavégzést kínál (közepes nagyságú területeken) az adagolókarok mindkét oldali felszerelhetőségének, valamint a szélesség- és hosszbeállítás segítségével. A strapabíróságának köszönhetően hosszabb élettartamot biztosít a kézben hordható alternatívánál.

Amennyiben fák vagy magasabb növények, esetleg szőlőültetvények permetezésére keresünk megfelelő eszközt, akkor erre a legtökéletesebb választás egy benzinmotoros permetezőgép lesz, amely némely modellnél, akkora légáramlatot képes létrehozni, hogy a permetet szinte ködméretű cseppekre bontja és a levelek alsó oldalára és a növény belsejébe is eljuttatja az anyagot.

Ráadásul, néhány modell extra kényelmi funkcióval is rendelkezik, amely segítségével a motor vezérlése mellett a permetezőszer adagolása is egy kézzel, gyorsan és kényelmesen ki és bekapcsolható.

Találkozhatunk, olyan benzinmotoros permetezőgépekkel is, amelyek pár mozdulattal átalakíthatók permetező módról granulátum és magszóró üzemmódra, külön átalakító vagy műszaki hozzáértés nélkül.

Könnyen beszerezhető az akkumulátorról üzemelő gépi permetező is, amely rendkívül környezetbarát megoldás, azonban a rövid üzemidő és az erősen limitált funkciói miatt, alul marad egy benzinmotoros géppel szemben.

скачать dle 12.1
 
Ezt láttad már?
Facebook Messenger 119.0 Android mobil alkalmazás letöltés A Facebook Messenger segítségével, azonnal...
Opera Mini web browser 15.0 (magyar) letöltés Opera Mini web browser 15.0 (magyar) Android alkalmazás...
Skype 7.30.32.105 (magyar) letöltés Skype 7.30.32.105 (magyar) letöltés A Skpe egy olyan...
uTorrent 4.8.1 for Android letöltés µTorrent 4.8.1 Android alkalmazás (magyar) letöltés ÚJ!...
Asus ZenFone 3 (ZE552KL) magyar nyelvű használati útmutató Asus ZenFone 3 (ZE552KL) okostelefon magyar nyelvű...