További tartalmak

2023 Jan 16, 07:30
Kaspersky Internet Security 2023 (magyar) ÚJ! Biztonságban szeretnéd tudni számítógéped a...
Keresés
Korábbi cikkek
Február 2023 (1)
Január 2023 (26)
December 2022 (33)
November 2022 (25)
Október 2022 (23)
Szeptember 2022 (24)

Hogyan üzemeld be kertigéped?

2018 Ápr 03, 15:24    11 524

Hogyan üzemeld be kertigéped?Hogyan üzemeld be kertigéped?

Hamarosan itt a jó idő, ajánlott már most felkészítenünk kedvenc kerti gépünket a nyári üzembehelyezésre. Bármely gépről is van szó, legyen az elektromos vagy robbanómotoros kertigép, érdemes azt szemrevételezéssel leellenőrizni, hogy található-e rajta bármilyen korrózió, például elrozsdásodott kötőelemek vagy hiányzó rögzítőcsavarok.

A kertigép indítása előtt, javasolt ezeket a hibákat minél előbb orvosolni a tökéletes munkavégzés érdekében.

Elektromos gépek esetén, érdemes leellenőrizni a csatlakozó, az elektromos szerkezeti elemek, valamint a csatlakozókábel épségét.

A robbanómotoros kertigépek esetén az első indítás előtt javasolt megnézni a légszűrő, gyújtógyertya valamint a porlasztó állapotát. Gyakran előfordul, hogy ősszel miután befejeztük a kerti gépünkkel való munkavégzést, marad a tartályban egy kis az üzemanyag, ezt érdemes mielőbb kiüríteni.

Olyan hibával is találkozhatunk, hogy időközben a porlasztóban a membrán elöregszik, ennek első jele, hogy nem indul el a gép vagy elkezd abból folyni a víz. Ennek cseréjét csak szakműhelyben végeztetheti el. Érdemes az előbb leírt probléma esetén minket választani, mert kiváló szakszervizes háttérrel rendelkezünk.

Semmiképp nem érdemes elfelejtkezni a motorolaj szintjének és a minőségének ellenőrzéséről valamint cseréjéről sem. Hiába használtuk csak keveset kerti gépünket, akkor is szükséges az olajat 2-3 évente cserélni.

Amennyiben mindent rendben találtunk, töltsük fel megfelelő üzemanyaggal a kertigépünk tartályát, így, akár azonnal neki is kezdhetünk a kertészkedésnek!

 

 
Ezt láttad már?
Full HD felbontású Huawei Pocket S gyári háttérkép válogatás - 01. Te is legalább annyira rajongsz a legújabb felső kategóriás...
Online
Freemake Video Converter 4.1.12 letöltés Freemake Video Converter 4.1.12 ÚJ! Szeretnéd egy...
Online
Huawei Watch GT Runner (RUN-B19) magyar nyelvű használati útmutató Huawei Watch GT Runner (RUN-B19) okosóra magyar nyelvű...
Online
Instagram 8.0.0 letöltés Instagram 8.0.0 Android alkalmazás letöltés Az Instagram...
Online
Asus ZenFone Max Pro M2 (ZB631KL) magyar nyelvű használati útmutató Asus ZenFone Max Pro M2 (ZB631KL) okostelefon magyar nyelvű...