További tartalmak

2023 Szep 18, 07:30
Google Chrome 117.0.5 Android alkalmazás letöltés. ÚJ! Stabil, biztonságos és gyors...
Keresés
Korábbi cikkek
Október 2023 (3)
Szeptember 2023 (24)
Augusztus 2023 (26)
Július 2023 (26)
Június 2023 (26)
Május 2023 (26)

Telepatikus közösségi hálózatot épít a Facebook

2017 Feb 04, 11:31    11 820
Virtuális valóság?Telepatikus közösségi hálózatot épít a Facebook
(Hetek.hu)

Virtuális valóság?


A Business Insider magazin szerint a cég titkos fejlesztőrészlege, a Projekt-8 nagy erővel dolgozik egy olyan technológián, ami képes kapcsolódni emberi agyhoz és abból „olvasni”, sőt akár még gondolatot „írni” is tud.

A neves üzleti magazin a cég álláshirdetései alapján jutott erre a következtetésre, amiben többek között agykutatókat és olyan biomérnököket keresnek, akik képesek digitális jelekké alakítani az agykéregben szikrázó neuronok komplex működését.

Ez lenne a jövő?

Bármennyire is tudományos-fantasztikumnak hangzik az agyhullámok digitalizálása, ez az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő hi-tech ágazata, ami akár éveken belül lehetővé teszi majd, hogy ne egérrel és billentyűzettel, szemüveggel vagy érintőképernyővel, hanem magával a gondolattal lépjünk be a virtuális valóságba. (Színre lépett a totális  virtuális valóság. Hetek, 2016. október 10.)

„Képzeld el, hogy képes vagy digitálisan rögzíteni és megosztani a világgal egy gondolatot, ami éppen érzelmet vált ki belőled, vagy foglalkoztat téged, úgy, hogy azt a gondolatot mások is átvehessék” – vizionált Zuckerberg egy az elménket direktben összekapcsoló közösségi hálózatot, amiben nem posztok, képek, videók forognának, hanem készre csomagolt gondolatok, amiket egyszerűen az adott személyre gondolva tudunk továbbítani az interneten keresztül.

Vagyis, ha én látok egy képet, ami mondjuk örömmel tölt el és eszembe juttat egy vicces emléket, akkor nem kell a képet külön feltöltenem és egy mosolygós emotikon társaságában melléírnom azt, ami eszembe jutott, hanem magát a gondolatot továbbítom a Facebookon. Aki átveszi tőlem ezt a gondolatot, annak az elméjében rögtön megjelenik az adott kép, a hozzákapcsolódó történet és átéli azt az örömteli érzelmi állapotot, amit a feladó is érzett a megosztás pillanatában.

Ebben az utópisztikus hálózatban Zuckerberg szerint már maga az emberi agy lenne rákötve az internetre és nemcsak a saját, hanem mások gondolatait is át tudnánk magunkhoz tölteni, így gazdagítva a közösségi élményt, átélve egymás örömét és bánatát.

Tovább a teljes cikkhez...

 
Ezt láttad már?
Panasonic RB-M700B Bluetooth fejhallgató magyar nyelvű kezelési útmutató letöltés. Sokszor elhangzanak ezek a kérdések egy új...
Online
Samsung Galaxy Young 2 (G130H/DS) magyar nyelvű használati útmutató Samsung Galaxy Young II (G130H/DS) okostelefon magyar...
Online
Traffi Hunter 1.7.0 (magyar) letöltés Traffi Hunter 1.7.0 (magyar) Android mobil alkalmazás...
Online
Hangouts 23.0 (magyar) letöltés Hangouts 23.0 Android alkalmazás (magyar) letöltés ÚJ! A...
Online
Sportkocsi háttérkép válogatás letöltés 84. HD Full HD felbontású Sportkocsi háttérkép válogatás - 84. Te...